A Sony be fogja mutatni a The Interview-t, csak nem moziban

Tbg
FILM
2014 december 20., 10:46
comments 39

Új platformot keres a világ jelenleg talán leghírhedtebb vígjátékának bemutatójához a Sony Pictures, miután a japán szórakoztatóipari óriás nemcsak Kim Dzsonguntól, de Barack Obamától is kapott egy jó nagy pofont.

A Seth Rogen és a James Franco főszereplésével készült akcióvígjátékot levették műsorukról az amerikai mozik, miután észak-koreai csoportok véres fenyegetésekkel bombázták őket, ha bemutatják a filmet, amiben két újságíró végezni akar a kommunista diktátorral.

Pénteken azonban a nyaralni készülő Obama kijelentette, hiba volt a Sony részéről, hogy bejelentette, mégsem tartják meg a film premierjét, mint fogalmazott:

"Nem élhetünk egy olyan társadalomban, amelyben mindenféle diktátorok kényük és kedvük szerint cenzúrázhatnak az Egyesült Államokban."

A Sony vezetése azonnal visszavonulót fújt, a CNN-nek már azt nyilatkozta Michael Lynton elnök, hogy egyáltalán nem tettek le a film bemutatásáról, csak azt be kellett látniuk, hogy - mivel az amerikai mozikat nem ők tulajdonolják - a rendes bemutatónak lőttek. (A filmet karácsony napján akarták vetíteni először.)

Sőt: bár kérdezték arról is, hogy online lesz-e a film bemutatója, egyelőre csak annyit tudott mondani, hogy olyan céget keresnek, amelyik nem amerikai. A videó-, DVD-forgalmazók sem vállalták ugyanis a bemutatás kockázatát.

Észak-Korea közben azzal szeretné aláásni azokat a vádakat, miszeint az ő hackerei jutottak be a Sony Pictures belső levelezésébe, hogy felajánlotta, készek az USA-val közös nyomozócsoportot felállítani az ügy tisztázása érdekében.(Independent/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.