Így képzelik el a jövőt a Gázában felnövő palesztin gyerekek

gyerek
2014 december 20., 17:52

Az UNICEF megkért néhány Gázában élő gyereket, hogy rajzolják le, hogy képzelik el a saját jövőjüket. Itt vannak a rajzok.

Yosef Al Yazir, 6 éves

photo_camera Képek: UNICEF/NYHQ2014-1440/d’Aki

A kisfiú Gáza Ramal nevű városrészében él, a képen a családja nappalijában látható. A rajzhoz azt tette hozzá, hogy a háborúk egyre rosszabbak. "Rengeteg gyereket öltek meg." - mondta.

Kasem Alqerem, 14 éves

A 20 éves orosz sztár és a 34 éves ír celeb

Kasem egy iskola udvarán áll a fal mellett. Ő nem bízik abban, hogy a jövőben véget érnek a harcok. Hullákat és vadászgépeket rajzolt.

Doaa, 9 éves

Doaa optimista. A jövőt napsütéssel, lepkékkel, fákkal és madarakkal képzeli el, háború nélkül. Őt is az iskolában fotózták.

Shahed Dhabba, 10 éves

A sérült szemű Shahed nem hisz abban, hogy bármikor béke lehet Gázában. A rajzával egy iskola padján ül, de nem is tudna máshol, a legutóbbi harcok miatt családjával együtt el kellett menekülnie otthonról. Gáza Shishya nevű városrészében lakott, amit izraeli csapatok lebombáztak.

Aya Abu Asi, 11 éves

Ő is Shisyában lakott, és már ő is hajléktalan. Egy épületet rajzolt, amire egy palesztin zászló van kitűzve.

via

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.