Az olivaolaj. Spanyolországban aszály volt, Olaszországban pedig gyümölcslegyek támadták meg a termést, márpedig ez a két ország felel a globális olivaolaj-előállítás 70 százalékáért (mondja ezt a Nemzetközi Olajfa Tanács). 2008 óta nem került ilyen sokba az olivaolaj, a termelők pedig attól félnek, hogy a fogyasztók áttérhetnek majd inkább más étkezési olajokra, amik közben egyre olcsóbbak lettek. (Financial Times.)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.