Adócsalás miatt bíróság elé állítják a spanyol hercegnőt

külföld
2014 december 22., 10:16
comments 17

Krisztina ügye az első eset, hogy a spanyol királyi család egy tagját arra kötelezik, hogy jelenjen meg egy bíróság előtt. Férje, Inaki Urdangarin egy nonprofit alapítvány elnökeként 6,4 milliárd eurót sikkasztott el, ebben vett részt a hercegnő is. A Palma de Mallorca-i bíróság még júniusban idézte be Krisztina hercegnőt, de a fellebbezés hatására a pénzmosás vádját ejtették, csak az adócsalás maradt. Krisztina ügyvédei ezután felajánlották, hogy azonnal visszafizetik az okozott kárt, 587 ezer eurót, amit meg is tettek, de véletlenül rossz bíróság számlájára utalták az összeget. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.