Amióta tudom, hogy rákos vagyok, elmúlt a szorongásom

"Egy elvesztett szerettemet gyászolom. Az egyetlent, aki tényleg megért, az embert, akit legjobban ismerek az egész világon. Ezt éreztem, amikor közölték velem, hogy rákos vagyok" - kezdi a Guardianban megjelent levelét Clare Atikinson.

Atkinsonnál nemrég diagnosztizálták a májrák egyik ritka, gyógyíthatatlan változatát. Hogy miért lett rákos, nem tudni. Nem voltak genetikai előzményei a betegségének. Sosem dohányzott, sosem drogozott, évek óta nem iszik. Viszont egészségesen étkezik és sokat sportol.

"29 éves vagyok, és a nagy három-nullás bulimra kéne készülnöm [...] ehelyett a ki-be járok a kórházba és egy rögtönzött esküövőt szervezek, mert ki tudja, mennyi időm van hátra" - írta.

És részletesen leírta azt is, hogyan gyászolta el saját magát, de azt is, hogy hogyan múlt el minden szorongása. "Most már bármit megtennék, hogy megőrizhessem a testem. Elfogadnám a párnácskákat a combomon, a pattanást a nyakamon, vagy az ősz hajszállakat, még a kényszerességemet is, ami miatt ötször is visszarohanok ellenőrizni, hogy tényleg bezártam-e az ajtót".

Atkinson azzal a tanáccsal zárja levelét, hogy mindenki minden évben csináltasson vértesztet, mert a betegség bármikor felbukkanhat. És hogy

ne féljünk élni az életünk.

(Via)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.