Karácsonyi vásárba hajtott egy kisteherautó Nantes-ban

külföld
2014 december 22., 19:23
comments 141

Minden bizonnyal szándékosan hajtott a vásározók közé egy kisteherautó vezetője a franciaországi Nantes-ban. A helyi sajtó legalábbis szándékosságot emleget, és erre utal az is, hogy a kocsi 25 éves sofőrje megpróbálta leszúrni magát.

A kocsi a karácsonyi vásár pavilonjai közé hajtott. Legalább tízen megsebesültek, két sérült állapota válságos. A sofőr is túlélte, a nyomozást ismerő források szerint súlyos az állapota, de kórházba szállították és életben van.

A L'Express szerint a férfi Allahu Akbar kiáltással hajtott az emberek közé, ezért sok beszámoló dzsihádista támadást emleget, bár ezt hivatalos források nem erősítették meg. A rendőrségi források szerint a gyanúsított európai állampolgár, és fehér bőrű.

Két napja valóban egy Allahu Akbart üvöltöző sofőr hajtott a vásározók közé a franciaországi Dijonban. (AFP via RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.