Nemcsak oligarchák, de fideszes képviselők is kaptak pályáztatás nélkül állami földeket

POLITIKA
2014 december 22., 06:51

A Blikk a múlt héten perelte ki a Nemzeti Földalaptól a szerződéseket. Első körben arról írtak, hogy 1500 hektárnyi földet kaptak pályázat nélkül a Simicska-érdekeltségek. Most meg arról, hogy országgyűlési képviselők is kaptak bérbe pályázat nélkül állami földeket.

A legkirályabb figurának Farkas Sándor, a mezőgazdasági bizottság fideszes alelnöke tűnik. Cége, a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. 56 különféle földet nyert el. Mikor a Blikk rákérdezett a politikusnál, akkor remek választ adott:

"Sok olyan apró területről van szó, amelyeket korábban mi béreltünk, csak azokat a tulajdonosok a Földért életjáradék program keretében felajánlották az államnak. Van köztük árokpart, legelő, kisebb szántók szétszórva a földjeink közé ékelődve, sok helyütt még a traktor sem tud megfordulni, olyan kicsi."

A Blikk ekkor szólt, hogy nade 50 hektáros terület is becsusszant, ott azért már elfér a traktor. Farkas Sándor nem jött zavarba:

"Volt ilyen is, de nagyon rossz minőségű terület, senkinek sem kellett. Tavasszal vetettünk ott, de aratni már nem tudtunk, mert elvitte a belvíz a termést."

Csak a nyűg van ezekkel a hülye földekkel, nagyon úgy tűnik, rátukmálták erre a szegény böcsületes emberre. A politikus cége 151 hektárnyi földet kapott, csak a területalapú támogatás a Blikk szerint több mint tízmillió forint évente.

Daher Pierre fideszes exhonatya felesége 11 hektárnyit kapott. (Blikk)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.