Magyarországról származó csau-csaukat festett be pandának egy olasz gyerekcirkusz

külföld
2014 december 23., 19:15
comments 84

Az olasz rendőrség hamis okmányok használatával vádolta meg egy utazó cirkusz tulajdonosát Bresciában, miután kiderült, hogy a cirkusz kolyökpandái egyáltalán nem pandák, hanem két fekete-fehérre festett csau-csau. A kutyákat Magyarországról hozták, és hamis útleveleik voltak, amikben az életkoruk is rosszul volt feltüntetve.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kutyákat nem vették el a gazdáiktól, mert nem voltak rossz állapotban, egyedül a szemük könnyezett a sok vakuzás miatt, hiszen a cirkuszosok minden előadás előtt arra biztatták a közönséget, hogy bátran készítsenek közös képeket a pandákkal.

A rendőrség még nem döntött arról, hogy a hamis papírokon és fogyasztók megtévesztésén kívül mással is megvádolja-e a cirkuszt. (Guardian)

(Címlapi kép: Corriere della Sera Twitter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.