Nincs nyoma, hogy Vida megszüntette volna tagságát a fantomcégben

POLITIKA
2014 december 24., 09:42

"Körülbelül egy évet működött, majd igazából nem működött" - ezt mondta arról a Casus Bt.ről Varga Mihály, aminek Vida Ildikó volt az egyik kültagja, és amely 18 éves létezése alatt nemhogy adót nem fizetett, de még csak bevallást sem nyújtott be soha.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal, aminek Vida az elnöke, korábban azt állította, hogy Vida még 1998-as elnökhelyettesi kinevezése előtt megszüntette tagságát a betéti társaságban. Ennek azonban a hivatalos iratokban semmi nyoma. Mondjuk lehet, hogy Vida az ügyvédjének átadta a nyilatkozatát a tagság megszűnéséről, aki aztán ezt nem továbbította a cégbíróságra. Akárhogy is, a hivatalos iratok szerint Vida 2011-ig, a cég felszámolásáig kültag volt a társaságban. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.