Ócsára is jutott a cserdi romák krumplijából

életmód
2014 december 24., 07:39
comments 65

PONTOSÍTÁS:

Az eredeti hírben tévesen azt írtam, hogy a cserdi romák négyszáz kiló krumplit és hagymát ajánlottak fel az ócsai szociális lakóparkban lakóknak. Valójában ennél sokkal adakozóbb volt a falu polgármestere, Bogdán László:

Négy tonna (!!!) hagymát és krumplit osztottak ki a VII. kerület rászorulói között hétfőn, ebből maradt meg négyszáz kiló, azt szállította le az Age of Hope és a Budapest Bike Maffia három tagja Ócsára.

Eredeti hírünk első mondata helyesen:

Négyszáz Négyezer kiló krumplit és hagymát ajánlott fel a baranyai roma falu, Cserdi polgármestere a rászorulóknak.

Ez náluk már hagyomány, minden évben ételt osztanak karácsonykor. Idén a Budapest Bike Maffiával közösen akcióztak, az adomány javát a VII. kerület rászorulói között osztották szét, a megmaradt négyszáz kilót pedig Ócsára, a devizahiteleik bebukása miatt lakásaikat elvesztők szociális lakóparkjába vitték.

A cserdiek adományát még párszáz kiló mandarinnal kiegészítették, és már szenteste (karácsony előnapja) előnapján le is szállították és ki is osztották, íme:

ocsa_bbm_cserdi_etelosztas ocsa_bbm_cserdi_etelosztas2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.