Femen-akció nélkül nem telhet el karácsony a Vatikánban

külföld
2014 december 25., 18:04

A radikális feminista szervezet egy aktivistája félmeztelenül bukkant fel a Szent Péter téri betlehemi jászolnál, azt üzenve, hogy Isten egy nő. Az akciója pár órával Ferenc pápa karácsonyi áldása után történt.

photo_camera VINCENZO LIVIERI / AFP

Az aktivista a tömegben elvegyülve kora délután hirtelen levette a pólóját, átugrotta a jászol körüli korlátot és karjaiba vette a Jézus figuráját. Mellein a God is woman felirat volt olvasható. Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utánarohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd messzire elvezette a jászoltól.

A kezdetben a kijevi oroszbarát kormány elleni tiltakozásokra létrejövő szervezet mára nemzetközivé vált, ez már nem az első akciójuk volt a Szent Péter téren sem. Nyugat-európiai akcióik során gyakran támadják a keresztény egyházat, mert az intézmény elmaradott felfogást képvisel a nők jogairól. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.