Kirúgnak százötven embert az egészségügyből

Egészségügy
2014 december 25., 07:42
comments 151

Az egészségügyi ágazat 17 háttérintézménye körül csak az mentőszolgálatot és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot nem érinti az az átszervezés, ami után félmilliárd megtakarítás és százötven ember elbocsátása realizálódik. Többek közt megszüntetnék az Igazságügyi Orvostani Intézetet is, írja a Népszabadság. Az átszervezés után az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz kerül a betegirányítás és a kapacitáselosztás, de annak az eddig ezzel foglalkozó munkavállalókra nem lesz szüksége, így negyven-ötven ember kerülhet utcára. A Népszabadság úgy tudja, hogy a szaktárca nem minden esetben értett egyet az átszervezéssel, de a Miniszterelnökség erősebb volt, a kész terveket hamarosan tárgyalja az Államreform Bizottság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.