Milliók karácsonyi szórakozását tehették tönkre hackerek - Akadozik a Playstation és az Xbox online rendszere is

Játék
2014 december 25., 20:18

Több ezren jelezték eddig, hogy nem tudnak belépni a két messze legnépszerűbb konzol online felületeire. Az XBox Live és a PlayStation online rendszerén milliók szoktak egymással játszani, most azonban a legrosszabbkor, karácsony estéjén lerohadt az egész.

Egy Lizard Squad nevű hackercsoport vállalta magára a támadást, Twitteren írták, hogy mindkét hálózatot túlterheléses támadással sújtották.

A Microsoft tulajdonában lévő XBox és a Sony-féle Playstation is elismerte, hogy valóban akadnak problémák, de már dolgoznak a megoldásán.

Azaz egyelőre úgy fest, annak ellenére, hogy mindkét cég érintett volt az utóbbi hetek legnagyobb botrányában, az amúgy minden jel szerint borzalmas Interview című, észak-koreai diktátor meggyilkolásáról szóló vígjáték bemutatásában, a támadás hátterében nem ez áll most. A filmet ugye a Sony forgatta le, a Microsoft pedig szerdán lehetővé tette, hogy videóoldalain megnézhető legyen a film. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.