Tizenhárom éves kislányból képeztek öngyilkos merénylőt a Boko Haram katonái

külföld
2014 december 25., 11:31
comments 197

Zahara'u Adamot még édesapja adta a Boko Haram iszlamista fegyveres csoportnak. Ott öngyilkos merénylőnek szánták, ezért egy bombákkal megrakott övet adtak rá és két másik kislánnyal egy nigériai piacra vitték őket, hogy ott a forgatagban felrobbantsák magukat. A két másik lány meg is tette ezt, de a tizenhárom éves Zahara túlságosan megijedt azt látva, hogy a társai mekkora pusztítást végeztek. Maga is megsérült a robbanásokban, a rendőrök végül a kórházban tartóztatták le. A Kano városában történt detonációban négyen haltak meg.

cegrab-20141225-103149-139-1-762x428

A tizenhárom éves kislány a rendőrséggel közösen tartott sajtótájékoztatón mesélte, hogy mi történt vele. Miután apja átadta a Boko Haramnak, ők megkérdezték tőle, hogy a mennybe akar-e kerülni.

"Azt válaszoltam, hogy igen, mire ők azt mondták, hogy mártír leszek. Ha nem robbantom fel magam, megkeresnek és megölnek."

(SkyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.