Egyre több robot áll péknek, sörfőzőnek

gazdaság
2014 december 27., 17:48

Óránként harmincezer sörösüveget rendez el az ABB IRB7600 nevű robotkarjaivel egy német sörfőzdében. A rothausi állami sörfőzde rengeteg ember munkáját cserélte ki a gyors, pontos és viszonylag olcsó robotokra.

Kjz6M5

A céghez hasonlóan rengeteg közepes méretű vállalat váltja le az emberi munkát robotokkal az olyan "kézműves iparágakban", mint a különlegesebb sörök vagy pékáruk gyártása. A Nemzetközi Robotszövetség szerint évente tíz százalékkal több robotot adnak el kisebb cégeknek. Az ABB, hogy tovább pörgesse ezt a trendet, jövő áprilsban elő akar jönni egy olyan robotkarral, amihez egyáltalán nem is kell használati utasítás, olyan egyszerű lesz kezelni, mint egy okostelefont.

Egyszóval most már a kézműves termék sem biztos, hogy emberi kéz művét jelenti. (Bővebben a WSJ riportjában.)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.