A zombibetlehem készítője nem bánt meg semmit, és jövőre újra megpróbálja

világvége
2014 december 28., 09:07
comments 291

Jasen Dixon nem adja fel könnyen. A férfi háza előtt, az előkertben állított fel egy nem szokványos betlehemi képet, volt benne zombi kisded, egy pentagram és élőhalott királyok is.

A helyi önkormányzat viszont utasította, hogy távolítsa el ezt onnan. Dixon a végzésnek eleget tett, de jövőre nagyobb trükkel fog próbálkozni. Most pénzt gyűjt az egyik közösségi finanszírozási oldalon, hogy nagyobb zombijelenetet hozhasson össze. 5 ezer dollárt szeretne most összegyűjteni erre a célra.

zombi

Dixon az Ohio állambeli Sycamore Township lakója, és idei húzásával nem csak szomszédjait, de saját apját is kiborította.

Ugyanakkor a férfi azt állítja, ő egyszerűen csak abból dolgozott, amit talált. És mivel történetesen az a munkája. hogy elvarázsolt házakat tart karban, éppen ilyesmi dolgok akadtak a kezében.

Két nappal karácsony előtt kapta a határozatot, hogy el kell bontani a betlehemi jászolt, különben ezer dolláros bírságra számíthat. A hatóságoknak amúgy nem a zombikkal volt baja, hanem az építési engedélyek hiányával. A helyi önkormányzat illetékese szerint úgy jártak el, mintha egy engedély nélkül felhúzott sufnit találtak volna a kertben.

Dixon 15 éve él a városban, és szerinte nem sértett meg semmiféle előírást, egyszerű ünnepi dekorációt készített. Szerinte ha nagyon csinos betlehemi dekorációt rakott volna össze, senki nem kötött volna bele. Viszont a pénzt most éppen arra szánja, hogy jövőre az előírásoknak megfelelő tákolmányt állíthasson fel.

Dixon Facebookon létrehozott egy művész aloldalt, ahova sorra érkeznek a szitkozódó és a gratuláló kommentek is. Van olyan kommentelő, aki arról írt, hogy katolikus, de zombirajongó férje teljesen odavan, és a képekből csinált új háttérképet a gépére. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.