Brit légitársaságokat fenyeget az al-Kaida

A terrorszervezet 2010-ben alapított magazinjának legújabb számában szokás szerint a nyugati országokat fenyegették, igaz, most a szokottnál némileg konkrétabb formában. Az al-Kaida egyik tisztje szerint a Nyugatnak a legrosszabb rémálmaira kell felkészülnie, és 'magányos farkasok' támadásaira kell számítaniuk. Külön kiemelték célpontként a British Airways és az easyJet járatait, mint lehetséges célpontokat.

A karácsony este megjelentetett számban Naszr Al-Ânisi sejk fenyegette meg a világ nyugati felét, olyasmivel mint hogy egy kis vérrög is képes lebénítani az egész testet.

Ezzel azokra a magányos merénylőkre utalt, akik a nyugati világ szívében fognak majd támogatásokat indítani szerinte. Az online folyóirat rendre mindent megtesz, hogy ezt elősegítse, jelentetnek meg bombakészítési tippeket és tanácsokat arról is, hogy hogyan lehet kikerülni a biztonságiakat.

Külön kiemelte a sejk azt is, miért ezt a két légitársaságot érdemes támadni. A BA a brit zászlóshajó, a legtöbb nemzetközi desztinációval, és a legtöbb járattal, az easyJet pedig olcsó, ezért sokan utaznak rajta, foglalta össze éles meglátásait a terrorista.

Az Independent kérdésére mindkét társaság visszautasította, hogy biztonsági kérdésekről beszéljenek a nyilvánosság előtt, de annyit elmondtak, hogy az utasok és a személyzet biztonsága a létező legfontosabb prioritás náluk.

A terroristamagazin biztos ami biztos megemlített azért francia és amerikai légitársaságokat is, mint potenciális célpontokat.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.