Legóból építették újra a Margitszigetről ellopott mellszobrokat

Budapest
2014 december 29., 13:47
photo_camera Fotók: Young & Rubicam

A Művészsétányon a két szobrász, Izsó Miklós és Beck Ödön Fülöp szobrait pótolták most így ki. A szobrokat Dóczy Balázs, a Kockaműhely vezetője készítette el három hét alatt.

A LEGO Store marketingigazgatója, Sashegyi Zsolt mesélte el nekünk, hogy a Margitszigetet járva tűnt fel nekik a két mellszobor hiánya. Ezeket még évekkel ezelőtt lopták el, és a tervek szerint az önkormányzat majd pótolja őket jövőre, de addig is akartak egy átmeneti megoldást. Így született meg a Young & Rubicam ügynökség ötlete nyomán a két LEGO-szobor, darabja 8 ezer kockából. A kockák speciális ragasztóanyaggal vannak egymáshoz tapasztva, ezért játékos kedvű gyerekek nem fogják tudni átépíteni a szobrokat.

lego_szobor

A LEGO Storenál pedig azt tervezik, hogy ha ez a mostani akciójuk beválik, és az emberek szeretni fogják, akkor a jövőben a főváros több hiányzó szobrát is kipótolhatják majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.