Még mindig mentik a görög komp utasait

Tbg
baleset
2014 december 29., 07:56

Továbbra is próbálják kimenteni annak a görög kompnak az utasait, amely vasárnap hajnalban gyulladt ki, és vált irányíthatatlanná, miközben majdnem 500 utassal a fedélzetén a görögországi Patrasból és az olaszországi Anconába tartott.

A Norman Atlantic fedélzetén még mindig kétszázan tartózkodnak, több mint kétszázat már kimentettek. A mentést a görög partoknál az időjárás nehezíti. 

photo_camera A komp egyik utasa, akit a Pireus szelleme nevű szingapúri teherhajó vitt el Bariba (AFP/FILIPPO MONTEFORTE)

Közben 49 ember, az első csoportja a már megmentett utasoknak, partot ért Barinál. Egy szingapúri teherhajó vitte partra őket.

A balesetben eddig egy halálesetről tudni, egy ember a vízbe ugrott.

A kompra közben megérkezett egy mentőcsapat, amely próbál segíteni a hidegben, a fedélzeten maradt utasoknak.

A Reuters videót közölt az égő kompról: 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.