Economist: Viktor háborúba megy

POLITIKA
2014 december 30., 16:44
comments 343

Orbán Viktor párttársaival és Amerikával folytatott harcáról írt cikket a patinás lap. (Egy másik frissen megpatinásodott lap után.)

Szó van benne a Fidesz támogatottságának csökkenéséről (a Medián szerint elveszett 900 ezer szavazó), és hogy Orbán személyes népszerűsége 16 százalékkal csökkent.

Említik az internetadó elleni – mélyen gyökerező elégedetlenség szülte – tüntetéseket, amik után a kormány meghátrált.

És azt is felidézik, hogy Pokorni Zoltán volt Fidesz-elnök, egykori oktatási miniszter, aki ma Hegyvidék polgármestere, beszólt a kormány tagjainak urizálására, amiért Lázár János oda is csapott (erre a miniszter megint megkapta, hogy tehetséges).

Megint írtak az amerikai kitiltási botrányról, és hogy ugyan Vida Ildikó Orbán nyomására rágalmazásért beperli André Goodfriendet, az amerikai ügyvivő diplomáciai mentessége miatt ebből valószínűleg nem lesz semmi.

Mint írják, az ünnepek sem hoztak nyugalmat: a keleti nyitás nem jött be, az ukrán krízis és a rubel összeomlása miatt Putyin kegyeinek keresése sem hozta el a várt hatást, nem is beszélve arról, hogy Putyin lefújta a Déli Áramlat építését.

De Orbán nem hátrál meg, és Amerikát geopolitikai nyomásgyakorlással vádolja, de ez inkább terelésnek tűnik. Ebbe a sztoriba Lázár János, Rogán Antal és Szijjártó Péter is beleállt a kormányközeli médiának nyilatkozva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.