Mobilon hívta a rendőröket, hogy eltévedt, és beszakadt alatta a jég

csoda
2014 december 30., 17:26
comments 132

Egy megmenekülés története hat fejezetben és egy epilógusban elmesélve.

(A szöveg apró módosításoktól eltekintve a police.hu érdeme, ahogy a fotók is.)

1. fejezet

Melyben egy biciklis bajba kerül, és segítséget kér

rendőrsztori 2

Hétfőn 16:30-kor telefonon kért segítséget a rendőrségtől egy férfi, mivel egy Akasztó külterületén lévő lápos területen biciklivel eltévedt, és a sötétség miatt nem talált haza.

2. fejezet

Melyben megismerjük a mentésben résztvevőket, és a bonyodalmak elkezdődnek

rendőrsztori 3

Weimper János rendőrtörzszászlós és Fésüsné Gárdonyi Georgina rendőr-törzsőrmester azonnal a bajbajutott felkutatására indult szolgálati gépkocsival, de a fagyott, sáros, mélyen nyomvályús úton körülbelül 1 kilométer megtétele után megállásra kényszerültek.

3. fejezet

Melyben a segítők segítséghez fordulnak

rendőrsztori 4

A kiváló személyismerettel rendelkező Weimper János felvette a kapcsolatot egy helyi vadásszal, aki készségesen segített az egyenruhásoknak, így az ő terepjárójával tudták folytatni a férfi keresését.

4. fejezet

Melyben a keresés fokozódik

rendőrsztori 7

Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai és a keresésben résztvevő rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a kétségbeesett bejelentővel, próbálták kideríteni, pontosan merre tartózkodik és biztatták, hogy tartson ki, hamarosan érkezik a segítség.

5. fejezet

Melyben a rendőrök a közelbe érnek, de a bajbajutott férfi helyzete súlyosbodik

rendőrsztori 5

Az egyenruhások a jeges-vizes területre érkezve nem tudtak továbbhaladni a gépjárművel, azonban lámpájuk segítségével jelezték a bajbajutottnak, hogy a közelben vannak. A férfi telefonon elmondta, hogy beszakadt alatta a jég és a vízben nem tud mozogni.

6. fejezet

Melyben megtalálják az átfagyott férfit

rendőrsztori 6

A rendőrök a terepviszonyok miatt segítségül hívtak egy traktorral rendelkező helybélit, akinek a közreműködésével sikerült megközelíteni a térdig érő, jeges vízben álló férfit.

Epilógus

Melyben biztonságba helyezik a megmenekült férfit, és a történet véget ér

rendőrsztori 1

Az egyenruhások és segítőik közösen kihúzták a bejelentőt és a traktorral a terepjáróig szállították. A rendőrök átsegítették a kihűlt férfit a fűtött autóba, majd óvatosan levették a ráfagyott cipőit, betakarták, majd további egészségügyi ellátás céljából értesítették a mentőszolgálat munkatársait.

Vége

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.