Újra letartóztatták a 2008-as mumbai terrortámadás fő gyanúsítottját Pakisztánban

Tbg
Terrorizmus
2014 december 30., 09:49

Még két napig biztosan börtönben marad Zaki-ur-Rahman Lakhvi, akinek elítélésén nagyon sok múlik, már ami a hagyományosan feszült indiai-pakisztáni kapcsolatokat illeti.

photo_camera Zaki-ur-Rehman Lakhvit visszaviszik a börtönbe (AFP PHOTO/ Aamir QURESHI)

Lakhvit gyanúsítják ugyanis a 2008-ban az indiai Mumbaiban (volt Bombay) elkövetett, 166 áldozattal járó terrortámadás elkövetésével. Összesen hét főt gyanúsítanak a merénylet elkövetésével, amelynek kiagyalója Lakhvi lehetett.

A pakisztáni vezetésnek tehát meglehetősen rosszul jött, hogy bizonyítékok hiányában óvadék ellenében szabadlábra helyezte a bíróság, India ugyanis követeli, hogy legyen igazságszolgáltatás történetének egyik legfájdalmasabb terrorista támadásának ügyében.

Lakhvit végül azért nem engedték szabadon, mert hétfőn újabb feljelentés érkezett ellene: a gyanú szerint saját sógorát rabolta el, hogy rákényszerítse a dzsihádban való részvételre. A rendőrség két napot kapott arra, hogy kivizsgálja, megalapozott-e a gyanú. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.