Ferenc pápa: A szegényeket védeni kell, nem védekezni ellenük

külföld
2014 december 31., 21:07
comments 77

Egy olyan társadalom, amely nem törődik a szegényekkel, üldözi őket, bűnözőkké teszi őket, a maffiába kényszeríti őket, elveszíti a szabadságát és megszűnik keresztényi lenni”

- mondta Ferenc pápa az év végi hálaadó istentiszteleten a Vatikánban.

Az egyházfő az olasz fővárost érintő, a közelmúltban napvilágra került korrupciós botrányokra utalva elítélte a korrupciót és a szegények kizsákmányolását.

„Meg kell védenünk a szegényeket és nem védekeznünk kell tőlük. Meg kell védenünk a gyengéket, és nem kihasználni őket.”

Decemberben az olasz rendőrség őrizetbe vett 37 embert azzal a gyanúval, hogy egy maffia-szerű szervezetet működtettek, amely korrupt városi tisztségviselők révén megrendeléseket kapott az önkormányzattól közfeladatok ellátására, köztük menekülteket befogadó állomások működtetésére. A sajtóban közölt nyomozati anyagok között vannak olyanok, amelyek arra utalnak, hogy a megbízások elnyerői gyakran hasznot húztak súlyos szociális problémákból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.