Ferenc pápa: A szegényeket védeni kell, nem védekezni ellenük

Egy olyan társadalom, amely nem törődik a szegényekkel, üldözi őket, bűnözőkké teszi őket, a maffiába kényszeríti őket, elveszíti a szabadságát és megszűnik keresztényi lenni”

- mondta Ferenc pápa az év végi hálaadó istentiszteleten a Vatikánban.

Az egyházfő az olasz fővárost érintő, a közelmúltban napvilágra került korrupciós botrányokra utalva elítélte a korrupciót és a szegények kizsákmányolását.

„Meg kell védenünk a szegényeket és nem védekeznünk kell tőlük. Meg kell védenünk a gyengéket, és nem kihasználni őket.”

Decemberben az olasz rendőrség őrizetbe vett 37 embert azzal a gyanúval, hogy egy maffia-szerű szervezetet működtettek, amely korrupt városi tisztségviselők révén megrendeléseket kapott az önkormányzattól közfeladatok ellátására, köztük menekülteket befogadó állomások működtetésére. A sajtóban közölt nyomozati anyagok között vannak olyanok, amelyek arra utalnak, hogy a megbízások elnyerői gyakran hasznot húztak súlyos szociális problémákból. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.