Hát persze, hogy még ma is jelenik meg kormányhatározat arról, hogy mi változik holnaptól

gazdaság
2014 december 31., 15:33
comments 29

Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKÁER) működéséről szóló miniszteri rendelet, amely a január elsején induló, árukövető rendszer részletszabályait tartalmazza.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az EKÁER célja

a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése.

Ha valaki holnapig nem tudná bemagolni a rendeletet, ne izguljon, a magyar hatóságok kedvesen egy hónapos türelmi időt adnak, 2015. január 31-ig nem bírságolnak. A NAV az újév első hónapjában is ellenőriz ugyan, de nem büntet. A pénzügyőrök és a revizorok a figyelmeztetés mellett felkészítő segítséget nyújtanak az átálláshoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.