Holnaptól a tiéd is Radnóti Miklós összes verse

KULTÚRA
2014 december 31., 10:03

2015. január 1-től közkincs lesz a munkássága az egyik legnagyobb magyar költőnek, akit a közhatalom gyakorlói öltek meg. (A költő idén elhunyt felesége, Gyarmati Fanni naplójáról itt írtunk.)

Tehát holnaptól engedélykérés és jogdíjfizetés nélkül jelenhetnek meg a versek könyvként vagy hangoskönyvként, és a mentesség a megzenésítésre is vonatkozik – közölte az Artisjus.

Holnaptól már ezt a verset is lehozhatjuk eredetiben, de addig csak körülírni merjük:

ARCFOTÓ

Két éve múltam el húsz. Így
festhetett a nyár utáni évszakban Isten fia is
amikor korombéli volt; még nem nőtt
arcszőrzete, a haja olyan színű volt, mint a skandinávoké, és fiatal hölgyek
álmaiban szerepelt, amikor már sötét volt!

1930. 11. 11.

Egyébként a szintén 1944-ben meghalt francia író, Saint-Exupéry és a norvég Edvard Munch, a Sikoly festőjének művei is közkinccsé válnak. (Csak az eredeti verzió, a fordítást külön szerzői jog védi.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.