319-nél volt az euró/forint

gazdaság
2015 január 02., 10:09
comments 106

Péntek délben 318,6 forintnál járt az euró, de nem sokkal korábban a 319-et nyaldosta az árfolyam. Ha ilyen gyenge marad a nap végére az árfolyam, akkor az több éves mélypont lesz. Ma egyébként nincs érdemi kereskedés a piacon, igaz, Mario Draghi európai jegybankelnök Handelsblattnak adott interjúja a kockázatkerülést ösztönözte.

A dollárral szemben pedig 265-nél jár az árfolyam, ami történelmi mélypont (a dollár kitartóan erősödik az euróval szemben, már 1,2-nél van a keresztárfolyam).

Az államadósság-statisztika szempontjából nagyon fontos szilveszter nem sikerült rosszul ehhez képest a magyar fizetőeszköznek, 316,47 volt az éjféli jegyzés, ami egy százalékkal jobb a mostannál. De nem történt olyan, mint egy éve, amikor hirtelen árfolyammozgással sokat erősödött szilveszterre a forint – akkor sokan arra gyanakodtak, hogy a jegybank és más állami szervek összehangolt akciója lehetett emögött. Minél erősebb a forint, annál kisebb az államadósság devizában jegyzett része (most nagyjából 40 százaléka), így maga az államadósság is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.