319-nél volt az euró/forint

2015 január 2., péntek 10:09
106

Péntek délben 318,6 forintnál járt az euró, de nem sokkal korábban a 319-et nyaldosta az árfolyam. Ha ilyen gyenge marad a nap végére az árfolyam, akkor az több éves mélypont lesz. Ma egyébként nincs érdemi kereskedés a piacon, igaz, Mario Draghi európai jegybankelnök Handelsblattnak adott interjúja a kockázatkerülést ösztönözte.

A dollárral szemben pedig 265-nél jár az árfolyam, ami történelmi mélypont (a dollár kitartóan erősödik az euróval szemben, már 1,2-nél van a keresztárfolyam).

Az államadósság-statisztika szempontjából nagyon fontos szilveszter nem sikerült rosszul ehhez képest a magyar fizetőeszköznek, 316,47 volt az éjféli jegyzés, ami egy százalékkal jobb a mostannál. De nem történt olyan, mint egy éve, amikor hirtelen árfolyammozgással sokat erősödött szilveszterre a forint – akkor sokan arra gyanakodtak, hogy a jegybank és más állami szervek összehangolt akciója lehetett emögött. Minél erősebb a forint, annál kisebb az államadósság devizában jegyzett része (most nagyjából 40 százaléka), így maga az államadósság is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt