Minden második afrikaianak jó napja volt, miközben az európaiak négyötödének csak átlagos

külföld
2015 január 02., 17:27
comments 43

A globális atitüdvizsgálatun részeként minden évben elsőként arra szoktunk rákérdezni a résztvevőknél, hogy milyen napjuk volt - írja Jacob Poushter, a Pew Research kutatója. Az erre adott válaszok egész érdekes képet rajzolnak a világról:

Az emberek Afrikában a legboldogabbak.

Ott a válaszadók 47 százaléka feleli azt, hogy jó napja volt. 45 százalékuk azt mondja, hogy átlagos, és csak 10 százalékuk mondja, hogy rossz.

Európában rossz napja még ennél is kevesebb válaszadónak van, de jó is csak 17 százaléknak.

Az európaiak 76 százalékának átlagos napja szokott lenni.

A közel-kelet lakói közül van a legtöbbnek rossz napja, ott 13 százaléknyian válaszolják ezt a kérdésre, ami a közel-kelet átlagos hétköznapjait tekintve nem is kétségbeejtően rossz arány - bár az is elképzelhető, hogy ott az átlagos nap kicsit mást jelent, mint Európában. A közel-keletiek 23 százalékának még így is jó napja szokott lenni. (Via Pew Research)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.