A római rendőrök négyötöde beteget jelentett szilveszter éjszaka

külföld
2015 január 03., 08:24

A buli mindennél fontosabb.

A szilveszterre beosztott római közlekedési rendőrök 83 százaléka beteget jelentett és nem vette fel a munkát.

A Róma utcáin ünneplő hatszázezres tömeget így alig pár száz rendőr felügyelte.

A római önkormányzat által fenntartott rendőrség belső vizsgálatot indított. Példás büntetést ígért Marianna Madia, az olasz kormány közigazgatási reformjáért felelős minisztere. A betegség nélkül hiányzó városi rendőrök állásuk elveszítését kockáztatják borsos pénzbírsággal együtt. Matteo Renzi miniszterelnök Twitter-üzenetben jelentette be, hogy kormánya kész megváltoztatni az olasz közigazgatási rendszert, amely szerinte eddig túlzott védelmet biztosított az erre érdemtelen közalkalmazottaknak.

"Szégyent hoztak a városra!"

ítélte el a közlekedési rendőrök magatartását a szombati Il Messaggero római napilap.

A római közlekedési rendőrök bejelentették, sztrájkkal kívánnak válaszolni az őket érő, szerintük igazságtalan vádakra. A városi rendőrök közalkalmazotti szerződéssel végzik munkájukat, ezért nem szívesen vállalnak közbiztonsági feladatokat, érvelnek a szakszervezetek. A mintegy hárommillió lakosú Rómában hatezer városi rendőr szolgál. A városi rendőrség operatív egységei 2009 óta fegyvert viselnek.

Más olasz közigazgatási hivatalokat is tömegesen támadta a rejtelmes kórság. December 31-én éjszaka akadozott a római metróközlekedés is a metróvezetőket sújtó hirtelen megbetegedések miatt. Hasonlóan beteget jelentett a nápolyi közigazgatási hivatal dolgozóinak tíz százaléka, aminek következtében szilveszter éjszakáján a megszokottnál is lassabban haladt a hulladék elszállítása dél-olasz város utcáin. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.