Fellázadtak a lengyel háziorvosok

külföld
2015 január 04., 11:09

Tömegével zártak be január elején az orvosi rendelők Lengyelországban, ahol a háziorvosok 20 százaléka nem hosszabbította meg a szerződését a lengyel társadalombiztosítóval.

A háziorvosok a most kezdődött egészségügyi reform ellen tiltakoznak. A reform célja, hogy rövidüljenek a várólisták, ez viszont több munkát terhelne a háziorvosokra, akik szerint már így sem jut elég idő egy betegre.

A helyzet néhány megyében olyan súlyos, hogy a kormánypárti képviselők már háborús hasonlatokhoz nyúltak. Lublin vajdaságban például csak a háziorvosok 26 százaléka hosszabbította meg a szerződését. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.