Mindjárt véget ér Minden idők legrosszabb ötlete

Van egy Adam Sandler-film, a Nagyfiúk 2, 5,4 ponton áll az IMDB-n, azaz még Adam Sandler sanyarú életművében sem számít a legjobbnak. Két új-zélandi hős, Guy Montgomery és Tim Batt kitalálta, hogy egy éven át minden hétfőn reggel kilenckor megnézi a vígjátékot.

A szerencsétlenek már 47-szer látták, és mindegyik megtekintés után a találó The Worst Idea of All Time (Minden idők legrosszabb ötlete) című podcasten megbeszélik a látottakat. Eleinte csak simán nem voltak oda a kritikusok által is lehúzott vígjátékért, de az utóbbi hónapokban elkezdték pokolian gyűlölni. A 30 perces elemzésektől, amikben a rossz poénokat és a forgatóönyv buktatóit tárgyalták ki, eljutottak oda, hogy mániákus röhögésrohamok jönnek rájuk, vagy létezésről és öngyűlöletről elmélkednek. Az adások itt találhatók meg.

A két srác most a Vice-nak mesélte el, hogy hogyan kezdtek el megőrülni – vagy ha nem is őrültek meg, hogyan láttak rá egy kicsit az őrületre –, és hogy a Con Air helyett (ami szerintük nem is olyan rossz), miért egy béna film folytatását választották, aminek ráadásul nem is látták az első részét. Az őrület jeleként fogják fel, hogy több tucadszor látták már a filmet, de mégis mindig arra várnak, hogy valami másképp történik, mint korábban.

Azt tapasztalták, hogy most már nem képesek a fő cselekményt nézni, a kamera fókuszában álló szereplőket már annyit látták, hogy az agyuk tiltakozik ellene, ezért a háttérben látható tárgyakat vizsgálják. Arra a kérdésre, mit gondolnak arról, hogy ezt az évet valami hasznosabbal is eltölthették volna, azt mondták, majdnem egy éve menekülnek a kérdés elől. Úgy érzik, nem fogják megdönteni a rekordjukat, és bár van egy kisebb rajongói bázisuk, csak az egyikük akar valamiféle folytatást csinálni – a másik porig akarja rombolni a nagy művet, ha ezt túléli.