Szíria McCain miatt panaszkodik az ENSZ-nél

külföld
2015 január 05., 19:41
comments 100

Bassár el-Aszad elnök szíriai kormánya az ország ENSZ-nagykövetén keresztül arról panaszkodott a nemzetközi szervezet Biztonsági Tanácsának, hogy John McCain amerikai republikánus szántor, Bernard Kouchner korábbi francia külügyminiszter, Peter Galbraith nyugalmazott amerikai diplomata és más személyek (újságírók, politikusok) vízum és engedély nélkül léptek Szíria területére, megsértve ezzel az állam szuverenitását.

A szíriai ENSZ-nagykövet arra kérte a Biztonsági Tanács tagjait (a felsorolt nevek miatt elsősorban az Egyesült Államok és Franciaország képviselőjét), hogy gyakoroljanak nyomást kormányaikra annak érdekében, hogy hazájukban felelősségre vonják a Szíriába illegálisan belépő személyeket. A szíriai követ külön kiemelte az amerikai John McCain szíriai látogatását, melynek keretében a szenátor 2013 májusában Bassár el-Aszad uralma ellen harcoló lázadókat keresett fel, erről pedig a szenátor szóvivője sem csinált titkot.

Szíria újságírók, külföldi diplomaták és katonai vezetők beutazásait is sérelmezi. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.