1 év felfüggesztett börtönt kapott az a német férfi, aki meg akarta menteni egy ismerősét, de később véletlenül megölte

bűnügy
2015 január 06., 13:59
comments 47

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt jogerősen 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla ma egy 28 éves német férfit, aki 2013 nyarán fellökte egy ittas ismerősét, aki beütötte a fejét, majd hónapok múlva meghalt.

A vádlott a barátnőjével vett részt 2013. június 16-án egy keresztelőn a Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon. Az ünneplő család házánál vendégeskedett a későbbi sértett is, aki annak ellenére hogy ittas volt, autóval hazavitte a családját, majd a kocsival visszatért az ünnepségre. A vádlott ezt látta, és hogy a férfi ne vezessen részegen, elvette tőle a kocsikulcsot.

Bár a kulcsok visszakerültek a sértetthez, ő emiatt vitatkozni kezdett a vádlottal, aki megpróbált kitérni a szóváltás elől, és bement a falu központjába, majd később a barátnőjével visszatért az ünnepségre.

A sértett, amikor meglátta a vádlottat, mindkét karját mellmagasságba maga elé tartva elindult a férfi felé, aki hasonló mozdulatot tett, és kissé meglökte a láthatóan ittas állapotban lévő, bizonytalanul mozgó ismerősét – írja az MTI.

A sértett hanyatt vágódott, a feje hátulját beverte a kapubejáró betonjába, és elveszítette az eszméletét. A közvetlen életveszélyes állapotban lévő sértettet mentővel kórházba vitték, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de nem nyerte vissza az eszméletét, és 2013. november 9-én meghalt.

A vádlott a történteket az eljárás során elismerte, de nem tartotta magát bűnösnek, jogos védelemre hivatkozott. Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor azt mondta: semmilyen jel nem mutatott arra, hogy a sértett a vádlottra akart volna támadni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.