Hülyét csinálnak Orbán Viktorból a századvégesek

Egészségügy
2015 január 06., 08:53
comments 110

Szépen növekszik a 2000-ben alapított Budai Egészégközpont Kft., amely szinte teljesen különböző századvéges vezetőkhöz köthető cégek tulajdonában van. Ebben nyilván nem kis szerepe van annak, hogy mindenféle állami szatellitszervezetek ide küldik a dolgozóikat kötelező egészségügyi vizsgálatra. Az örvendetes fejleményekről a Napi.hu írt cikket, egyik kedvenc Orbán Viktor idézetemet viszont én teszem hozzá:

Világossá tettük, hogy az egészségügy nem üzlet.

Hogy mennyire nem, azt a Napi.hu cikkének ez a mondata teszi igazán plasztikussá:

A társaság négyszer váltott tulajdonost és öt néven működött, a Primatum előtt Primatus-Property, Atticus-Property, illetve Fly-Gate Cargo Kft. nevet viselte, a tulajdonosa alapításakor delaware-i bejegyzésű Xanga LLC volt (amely a Herdon István vezette Xanga Holding Kft.-vel fejlesztette a debreceni logisztikai parkot), majd Giró Szász János, később a Marshall szigeteki Spartiano Ltd., s végül 2010 júniusától Szalay-Bobrovniczky érdekeltségébe került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.