Tapasztalt, képzett profik követték el a párizsi merényletet

bűnügy
2015 január 07., 12:57
comments 544

A Charli Hebdo szatirikus lap szerkesztőségének tagjait és két rendőrt kivégző merénylők mozgásán, nyugodtságán és ügyességén látszik, hogy komoly katonai kiképzésen estek át - írja a Telegraph az esetről készült videók alapján.

A fegyveresek fekete ruhát és arcukat fedő kendőt viseltek, egyikükön a plusz tárak hordozására szolgáló homokszínű mellény volt. Mindketten AK-47-es gépkarabéllyal lőttek, az egyik merénylőnél szemtanúk kézi páncéltörő gránátvetőt (RPG-t) is láttak.

A támadás során klasszikus gyalogsági taktikát használtak: párban dolgoztak, míg az egyikük előrehaladt, a másikuk fedezte. Ahelyett, hogy amatőr módon sorozatokat eregettek volna a félautomata fegyverekből, mindegyik célpontra két-két célzott lövést adtak le (ez a double tap tüzelés), így spóroltak a munícióval.

Profizmusukra jellemző, hogy amikor meglátták a földön fekvő, sebesült rendőrt, elindultak felé, és amíg az egyikük fedezte társát, az egyetlen fejlövéssel kivégezte áldozatát.

A terroristák egy fekete Citroen DS-szel menekültek a helyszínről, de nem füstölgő gumikkal, csikorgó kerekekkel, hanem nyugodtan, kerülve a feltűnést.

A Citroent később másik autóra cserélték, amit elraboltak tulajdonosától. Nyilvánvaló, hogy a menekülési útvonalat is pontosan, előre eltervezték.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.