Rappelt és csajokkal lógott Cherif Kouachi, az egyik terrorista

 

A France 3 csatorna még 2005-ben készített egy riportot Cherif Kouachival, aki a radikális hitszónok Farid Benyettou hatása alá került. Előtte még rapkarrierjére és a csajokra koncentrált. Benyettout és Kouachit 2008-ban terrorizmus vádjával elítélték. Kouachi pár évvel később szabadult, majd tavaly a francia titkosszolgálatok szerint Szíriába utazott.

Komoly kérdéseket felvet a francia titkosszolgálatok működésével kapcsolatban, hogy hogyan volt képes egy egyszer már lecsukott iszlamista hazatérni Szíriából és felkészülni egy ilyen kaliberű merényletre.

Közben a BBC megszólaltatta Cherif Kouachi szomszédját is, aki szerint a fiú mindig nagyon kedves volt és segítette az öregeket és a fogyatékkal élőket.

RetziErdo

Az erdő, ahová a két szökevény bevette magát hatalmas kiterjedésű, szakértők szerint még éjjellátó készülékekkel sem biztos, hogy meglesznek a vaksötét éjszakában az elkövetők.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.