Állami segélyt kap Angliában a párizsi terroristák mentorának felesége

Terrorizmus
2015 január 10., 11:44
comments 77

Az algériai születésű, Franciaországban élő terrorista, Djamel Beghal az összekötő kapocs a két párizsi terroristasejt között, rajta keresztül ismerte egymást a kóser boltban öldöklő Coulibaly és az újságnál támadó Chérif Kouachi. A Telegraph ma arról ír, hogy a férfi felesége elhagyta Franciaországot, mert azt túl szekulárisnak találta, és iszlámbarátabb lakókörnyezetet keresett. Így jutott el az angliai Leicesterbe, ahol ma egy négy hálószobás önkormányzati házban él ingyen, illetve a helyi önkormányzat támogatásával. Az asszony, Sylvie Beghal tegnap egyébként arról beszélt, hogy férjének nincs köze a merényletekhez, és hogy ennek ellenére magánzárkába helyezték a támadások óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.