Amerikai Mucuska-ügy: vádemelést javasolnak a szeretőjének titkokat kikotyogó volt CIA-vezető ellen

külföld
2015 január 10., 10:33
comments 49
photo_camera David Patraeus tábornok és Paula Broadwell egy közös fotón. Fotó: AFP / NATO

Az FBI és az igazságügyi minisztérium ügyészei vádemelést javasolnak David Patraeus tábornokkal szemben, aki

CIA-igazgatóként rendszeresen fecsegett mindenféle titkokról ifjú szeretőjének, Paula Broadwellnek.

Paula Broadwell életrajzi könyvet írt a jó svádájú tábornokról, aki korábban az afganisztáni és iraki csapatok parancsnoka volt. Az interjúzásból szerelem szövődött. Patraeus 2012-ben, három nappal Obama újraválasztása után lemondott, mikor kiderült a viszony. Az FBI ezután kezdte vizsgálni, hogy milyen titkokhoz és hogyan férhetett hozzá Broadwell.

Patraeus végig tagadta, hogy bármilyen titkot kifecsegett volna, de a nő számítógépén titkos iratokat és emaileket találtak.

Patraeus tábornok a lemondása óta egyetemen tanít és az egyik legkeresettebb és legjobban megfizetett szónokként járja az országot. Lemondása után Obama elnök is méltatta Patraeust. Az elnök szerint

"Amerika biztonságosabb lett David Patraeus munkája miatt és nincsenek arra bizonyítékok, hogy a nemzet biztonságát fenyegető módon kerültek volna illetéktelen kezekbe adatok."

A ügyészek máshogy gondolják, szerintük az a tény, hogy kikerültek, már elegendő. Az ügyészség szerint alacsonyabb beosztású tisztek ennél sokkal kevesebbért is megütötték a bokájukat.

A magyar Mucuska-ügyre (mit ügy, egyenesen Mucuska-gate) még emlékeznek?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.