Elhunyt Hankiss Elemér

POLITIKA
2015 január 10., 18:38
comments 202
photo_camera MTI Fotó: Nándorfi Máté

Hankiss 1928-ban Debrecenben született. Tanulmányait Eötvös-kollégistaként az ELTE angol-francia szakán végezte. Az 1956-os forradalom után hűtlenség és államellenes összeesküvés vádjával tíz hónapig vizsgálati fogságban tartották, végül bizonyítékok hiányában felmentették. Akadémiai pályáját az Irodalomtudományi Intézetben kezdte, 1975-től a Szociaológiai Kutatóintézet értékszociológiai és módzsertani osztályát vezette, 1996-98 között pedig az intézet igazgatója is volt. 1990-93 között a Magyar Televízió elnöke is volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt