Háborús bűnösök követelik a nyomravezetői díjat egy másik háborús bűnős elfogása után

külföld
2015 január 10., 09:43
comments 4

A Közép-afrikai Köztársaságban tevékenykedő Seleka lázadó szervezet szerint járna nekik az ötmillió dollár, amit Dominic Ongwentre, a rettegett ugandai tömeggyilkos, Joseph Kony alvezérének a fejére tűztek ki az amerikaiak. Hivatalos közlés szerint Ongwent önként feladta magát, de a Seleka egyik vezetője szerint 25 perces tűzharc után ők szóltak a térségben tartózkodó ugandai és amerikai katonáknak. A Seleka 2013-ban véres polgárháborúba döntötte a Közép-afrikai Köztársaságot, ebben a lélegzetelállító riportban olvashatunk erről többet, érdemes átfutni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.