A brit terrorelhárítás újrajátssza a Charlie Hebdo elleni támadást

külföld
2015 január 12., 11:54
comments 36

Mivel a brit titkosszolgálatok szerint nagyon nagy esély van rá, hogy Nagy-Britanniában is terrortámadásokat hajtsanak végre a szélsőségesek, a brit rendőrség és a hadsereg több terrorelhárítási gyakorlatot is tart majd, amiben "a párizsi támadások egyes konkrét momentumait" is újrajátsszák.

A brit miniszterelnöki hivatal közleménye szerint David Cameron miniszterlnök délelőtt a belbiztonsági, titkosszolgálati és rendőri vezetőkkel egyeztetett arról, hogy érheti-e brit lapok szerkesztőségét a Charlie Hebdo ellenihez hasonló támadás. És mert arra jutottak, hogy igen, Cameron elrendelte, hogy a rendőrség és a hadsereg működjön együtt, hogy szükség esetén a rendőrök gyorsan kérhessék a hadsereg segítségét.

Egyben azt is követelte, hogy a hatóságok lépjenek fel a fegyvercsempészet ellen. A titkosszolgálatok attól tartanak, hogy az Irakból és Szíriából hazatérő szélsőségesek az országba csempészett gépkarabélyokkal hajthatnak végre mészárlásokat közösségi terekben. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.