Kitarovic lett Horvátország első női elnöke

külföld
2015 január 12., 16:58
comments 37
photo_camera AFP PHOTO / STRINGER

Tegnap este még csak részeredmények alapján lehetett tudni, mostanra már biztos, hogy a szavazatok 50,42 százalékát kapó Kolinda Grabar Kitarovic Horvátország elnöke. A HDZ jobbközép párt politikusa mögött a jelenleg is hivatalban lévő Ivo Josipovic végzett, a voksok 49,58 százalékával. Kitarovic 46 éves, Rijekáben született, Amerikában nőtt fel, angol és spanyol szakon diplomázott, Bécsben diplomáciát tanult. Volt már külügyminiszter és washingtoni nagykövet is. Házas, két gyermek anyja. Közben Magyarországon jelenleg még női miniszter sincs. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.