Újra bíróság elé áll a férfi, akit már jogerősen felmentettek egy pécsi gyilkosságért

Az ügyészség szerint G. Balázs többször vett füvet az áldozatától, és 2010. január 30-án éjjel is felment az ő Pécs kertvárosi, Fáy András utcai lakásába. A két férfi dulakodni kezdett, a vádlott egy olajsütővel többször fejbe verte az ismerősét, majd késsel elvágta a nyakát.

Bár a poligráfos vizsgálat eredményei, egyes tanúvallomások, valamint a sértett nála megtalált mobiltelefonja arra engedett következtetni, hogy G. Balázsnak köze lehetett az esethez, 2012-ben a Pécsi Törvényszék és jogerősen a Pécsi Ítélőtábla is felmentette őt, mert nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani a bűnösségét.

A tárgyalásra perújítással kerül sor, amiről a Pécsi Ítélőtábla azért döntött, mert egy férfi azt állította: aznap G. Balázzsal együtt mentek el a sértetthez, hogy kirabolják, de amíg ő a lakás egy másik helyiségében volt, a társa megölte a sértettet.

A vádlott ma a perben kitartott az ártatlansága mellett, mint mondta, nem követte el a bűncselekményt, abban nem vett részt. A felmentő ítélet óta párkapcsolatban él, neki és élettársának gyereke született, nem érti, miért kell újra bíróság előtt állnia. Ebben az eljárásban már nem kíván vallomást tenni, és kérdésekre sem válaszol. (MTI)