Víz alatti vulkánból 4500 méter magasra lövell ki a hamu Tongánál

természet
2015 január 13., 07:28
comments 32

Tonga közelében tört ki az a víz alatti vulkán, ami miatt a térségben most felfüggesztették a légi közlekedést, a kilövellt hamu pedig vérvörössé színezte az óceánt.

A víz alatti vulkán a Hunga Tonga-Hunga Ha'apai névre hallgat, 65 kilométerre fekszik a fővárostól, Nuku'alofától, és 4500 méter magasba lövelli fel a hamut.

photo_camera Ez még a 2009-es kitörés, az ideiről még nem érkeztek meg az első képek (LOTHAR SLABON / MATANGI TONGA / AFP)

A vulkán elsőnek még 2009-ben tört ki. Most az elmúlt pár hétben már aktív volt, sejteni lehetett, hogy ismét kitörés következik. (Reuters,BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.