A Spar is bezárhat 9-12 boltot

gazdaság
2015 január 14., 15:08
comments 121

A Tesco után a Spar is bezárhat egy tucatnyi üzletet a kormány kereskedelemellenes lépéseinek hatására, értesült a céghez közeli forrásokból a hvg.hu. A Spar nem cáfolta, de nem is erősítette meg a lap értesülését, miszerint részben már ki is jelölték azt a 9-13 kevésbé jövedelmező boltot, amiket bezárnak.

Mik is ezek a kereskedelemellenes lépések?

  • Az esetenként hatvanszorosára emelt Nébih-adó.
  • A vasárnapi nyitvatartás és házhozszállítás betiltása.
  • Két egymást követő évben a veszteség betiltása.
  • A világörökségi területekről történő száműzés.

A Portfolio.hu-nak korábban azt mondták a Sparnál, hogy jelentős megtakarítást kell elérniük a díjnövekedés miatt, ezért lelassítják a munkaerő-toborzást. Az eredményesség felülvizsgálata akár áruházak bezárásával is járhat - ennek kalkulációi most is folynak -, de elbocsátásokat jelenleg nem terveznek. A Spar szerint ez nem is lenne annyira extrém dolog, hiszen 2011-2014 között 11 áruházat zártak be. Azt már korábban eldöntötték hogy OMV benzinkútjaiban 30-40 új Spar Expresszt nyitnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.