Mit tegyél, ha nem vagy olyan szép, mint mi?

Vlog
2015 január 14., 18:29
comments 245
  • Ez itt a Nokedli, ahol leásunk a Youtube mélyére, és kikaparjuk az ismeretlen kincseket.
  • Hölgyeim és uraim, ismerjék meg a The Internet Friends csatornát!
  • "Két díva. Az egyik üzbég, a másik Puerto Rico-i. Mindkettő teljesen hülye. Kinek kell ennél több?"
  • Nekünk tuti nem!

"Reméljük hasznosnak találtátok az apró, pici tippjeinket. Ugyanis nekünk az a küldetésünk, hogy fejlődjetek, kicsi kis cyborgjaink. Nélkületek úgy érezzük magunkat, mint a bélférgek, akik gazdatest nélkül maradtak. De ha megfogadjátok a tippjeinek, az olyan, mintha befészkelhetnénk magunkat az agyatokba. Tehát ne felejtsétek, gyerekek, ne egyetek kecskehúst, és a gépfegyver mindenkit meggyőz!"

A Youtube teli van tutorial videókkal, amikben a vloggerek a világ minden létező problémájára megoldást kínálnak. Például, hogy hogyan kell kivenni a beakadt szálkát a garatból, hogyan kell megkötni a babakendőt, hogyan kell F16-os vadászgépet hajtogatni papírból és így tovább. Ennek egy népszerű alfaja, mikor a youtuberek az élet nehéz helyzeteihez adnak mankót. Hogyan sminkeld ki magad pótvizsgára, hogy ne kelljen évet ismételned?; Hogyan legyél menőbb Facebookon, mint GoodLike?; Hogyan legyél olyan bájos az életben, mit Katy Perry a klipekben? The Internet Friends duó ezeket a jótanácsokat osztogató videókat parodizálja ki.

Mit tegyél, ha nem vagy olyan szép, mint mi?

"Ha nagyon ocsmánynak érzed magad, akkor valószínűleg az is vagy. De ez ne zavarjon! Macskajelmez! HÁT MINDENKI SZERETI A MACSKÁKAT! Ki mondaná egy macskának öltözött nőre, hogy csúnya? HÁT A MACSKA AZ CUKI, AZ CUKI!"

link Forrás

Amadela és Randy két kitalált személy. Szerepük szerint külföldi diákok vagy bevándorlók. Egyikük üzbég, a másikuk Puerto Rico-i, ezért erősen törik a magyart. Az akcentusnak kiemelt szerepe van a produkciókban. Ugyanis ennek köszönhetően a lányok nagyon viccesen beszélnek magyarul, mindenféle nem létező nyelven halandzsáznak, és közben képzelt népszokásokat emlegetnek.

link Forrás

"Csak azt beszéljük meg, hogy miről fog szólni, mondunk néhány gondolatot az adott témáról, és aztán ami jön! Persze az eleje mindig gyengébb, kevésbé vicces, aztán egyre inkább belejövünk, és jönnek az állatságok!"

Eni (szőke) és Fanny (barna), a két barátnő a való életben két 19 éves lány, akik osztálytársak voltak egy gödöllői gimnáziumban, ezen felül együtt jártak színjátszókörbe is. Amikor ezeket a videókat készítették, még bőven az érettségi előtt álltak. A videók tulajdonképpen improvizációs gyakorlatok. Nem volt forgatókönyv, valódi kamera, mikrofon, csak egy tipikus vlogos alapötlet és egy kishúg, aki mobiltelefonnal rögzítette az agymenetet. Végül pedig az egészet bedobták a világ legegyszerűbb vágószoftverébe, az iMovie-ba, és kész is volt a látszólag totálisan értelmetlen videó.

Például a Táncolj úgy, mint egy állat!

"A csatornát egy teljesen véletlenszerű, unalmasnak indult novemberi estén indítottuk el, mindenféle komoly célt nélkülözve, csak kedvtelésből. Elkezdtük egyre jobban élvezni ezeket a kis random improvizálgatásokat és így lett egyre több videónk."

Eni és Fanny a hagyományos Youtube-videókat parodizálják, amik általában randizásról, páwákról, bulizásról, táncról, pasizásról, tanulásról okoskodnak. Ez nem újdonság. Mások is készítenek vlog-paródiákat a Youtube-on, csak ezek tényleg nagyon agyamentek. Szóval a hetvenharmadik agyölő sminkes videó után egészen felszabadító látni, hogy egy tizenhét éves lány nem felkeni, hanem inkább felküldi az orrlukába a sminkkészletét.

A poénok hol jók, hol gyengébbek. Inkább az az érdekes, ahogy a két barátnő utolsó, még gyerekként töltött éveit megőrizte a Youtube. A videók teljesen hétköznapi, önfeledt ökörködések két tinédzser lány gyerekszobájából. Az ilyen látszólag céltalan, de nagy energiabefektetéssel készülő hülyeségek később valahogy mindig értelmüket nyerik. Az hagyján, hogy már Dancsó Péter, a magyarországi Youtube közösség legnépszerűbb bohóca is felfigyelt rájuk, de Enit közben felvették New Yorkba, az American Academy of Dramatic Artsra, Fanny pedig már Budapesten tanul színjátszást. Szóval simán elképzelhető, hogy a The Internet Friends csatornán, tehát a szemünk előtt nőtt fel az új Jennifer Lawrence és az új Osvárt Andrea, a jövő két romkom-sztárja.

link Forrás

The Internet Friends Youtube csatorna
The Internet Friends a Facebookon

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.