Végre küldhetünk ellenségeinknek egy nagy adag csillámport

internetek
2015 január 14., 21:00
comments 64

Furcsa véget érhet az utóbbi napok egyik nagy netes startup sikere: a Ship Your Enemies Glitter alapítója elkezdte kérlelni a felhasználókat, hogy ne vegyék többet igénybe a szolgáltatást.

Mathew Carpenter legalábbis elég kétségbeesett üzenetet írt ki szerda este:

Hé srácok, én vagyok az alapítója ennek a honlapnak. Kérlek hagyjátok abba ennek a szörnyű csillámpornak a vásárlását. Elegem van abból, hogy foglalkoznom kell ezzel. Köszönöm, Mat.

Az egész amúgy nagyon egyszerűen működik: mindössze 9,99 dollárért küldhetsz valakinek, akit annyira nem kedvelsz egy névtelen borítékban egy nagyadag csillámport. A boríték pedig úgy van összerakva, hogy kinyitása után a lehető legjobban szanaszét szóródjon a csillámpor, amitől utána gyakorlatilag lehetetlen megszabadulni.

A szolgáltatás meg is kapta a tökéletes trolltermék jelzőt, és annyira népszerű lett, hogy Carpanternek egyszerűen elment az egésztől a kedve. Pár nap alatt 80 ezer megosztásig jutott a termék oldala Facebookon, és annyira sok megrendelés jött, hogy Carpenternek túlóráznia kellett, majd amikor a termék kikerült Redditre, még a honlap is lehalt.

Persze látva a hihetetlen sikert, és hogy mennyire sok megrendelést kapott, valószínű csak az induló sokkot kísérő kitörést láttuk, és Carpenter nem fog elengedni egy ennyire jól jövedelmező üzletet. (via BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.