Lehet, hogy a belga rendőrség megtalálta a párizsi merénylők fegyverkereskedőjét

bűnügy
2015 január 15., 12:02
comments 60

A belgiumi Charleroiban kedden feladta magát egy férfi, akiről a rendőrség szerint elképzelhető, hogy tőle származnak a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merényletben használt fegyverek vagy lőszerek.

A férfi a rendőröknek azt mondta, hogy korábban autóügyben seftelt Amédy Coulibalyval, a Charlie Hebdóban lövöldöző Kouachi testvérek ismerősével, aki a merénylet másnapján egy kóser húsboltban ejtett túszokat, és négyet megölt közülük, mielőtt a rendőrség különleges egységei lelőtték.

tokarev

A rendőrök nyomozni kezdtek, és kiderítették, hogy a férfi, aki jelentkezett náluk, nemcsak autókról, hanem 7,62 milliméteres lőszerek eladásáról is tárgyalt Coulibalyval. Különös módon épp ilyen lőszerek valók abba a Tokarev típusú pisztolyba, amivel Coulibaly a túszokat kivégezte. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.