Nem szűnnek a furcsaságok az épület körül, ahol Giró-Szász András szállodát fejlesztene

"2010-ben többfordulós, nyílt, nemzetközi pályázatot írtunk ki. Két pályázó jelentkezett, az egyik a Xanga Holding Kft. a másik a Praefinium-SIVAC-FIS CEE Opportunity Found I. volt. Ennek eredményeképpen vált a cég tulajdonosává a Praefinium-SIVAC-FIS" - írta a belvárosi önkormányzat azután, hogy kiderült:

2010-ben egy Heim Péterhez köthető luxemburgi befektetési alapnak adták el a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.-t teljes ingatlanvagyonával együtt. Az ingatlanvagyon része volt az a Dorottya utca 8. szám alatti épület, ahol most egy részben Giró-Szász András és sógora, Serfőző Péter tulajdonában álló projektcég tervez szállodát.

Giró-Szász 2010-ben Heimmel közösen alapította a kormány kedvenc elemzőcégét, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t és Heimnek adta el ugyanebben az évben saját cégét, a 2006-ban alapított Strategopolist.

Azt, hogy Heim a vevő, Rogánnak tudnia kellett, mert a Praefinium Fund nevében Heim nyilatkozott angol és magyar nyelven is arról, hogy rendelkezésükre áll a vásárlás fedezete.

A Praefinium az önkormányzat közleménye szerint a debreceni Xanga Holdinggal versenyzett a tenderen. Ennek az ügyvezető Hedron István mellett delaware-i és belize-i offshorecégek, illetve az ugyanehhez a tulajdonosi körhöz köthető, eredetileg Xanga Formnak nevezett, de a vásárlás idején már XID Befektetési Kft.-nek hívott cég volt a tulajdonosa.

Ez utóbbinál lett 2011 szeptemberében felügyelő bizottsági tag Heim Péter. A tisztséget egészen 2013 februárjáig töltötte be. (Via Juhász Péter Facebook-oldala)