Orbán: Nekem elég a tévé

POLITIKA
2015 január 16., 06:34
comments 175

A Népszabadságnak újabb résztvevők erősítették meg, hogy múlt pénteken Orbán Viktor tényleg összehívta a kormánypárti sajtó vezetőit, és tényleg azt mondta nekik, hogy vége az állami hirdetések pénzbő korszakának, mostantól az állami sajtót pénzeli az állam. Orbán mindenkit megnyugtatott, hogy szerinte állami segítség nélkül is megélnek majd ezek a sajtótermékek.

  • Nyilvánvaló, hogy a szakítás fő oka az Orbán - Simicska háború, hiszen a kormánypárti sajtó nagy része Simicska Lajos tulajdonában van.
  • Orbán egy beszámoló szerint azt mondta, hogy számára a lojalitás a legfontosabb, és erre a köztévé elég neki.
  • A Népszabadság úgy értesült, hogy nagy számolás megy, ki hogyan tud majd működni az út szélén hagyottak közül.

A helyzet nem feltétlenül reménytelen. A Népszabadság szerint Magyar Nemzet című napilap például tavaly egymilliárd forint állami hirdetési pénzt szippanthatott fel, ám ennek az lett a vége, hogy a lap 700 millió forint nyereséget termelt. Ez alapján elég lesz 300 milliót beletolni a lapba, és máris vidáman elketyeg. Sőt! Valószínűleg még ennyit sem kell, hiszen az ősszel kirúgtak egy csomó újságírót, és még vannak kifutó, már aláírt állami hirdetések is.

Orbán azzal bíztatta a Simicska-tulajdonú sajtó főszerkesztőit, hogy

"így nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.