Továbbra is csak receptre lehet kapni esemény utáni tablettát

fogamzásgátlás
2015 január 16., 06:34
comments 398

A Népszabadság figyelt fel arra, hogy szerdai Magyar Közlönyben megjelent az emberminisztérium rendelete, amely eldöntötte a kérdést.

Vényköteles marad a sürgősségi fogamzásgátló tabletta.

Néhány nappal ezelőtt mi is írtunk arról, hogy az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség javaslatára az ellaOne sürgősségi fogamzásgátlót levette a receptköteles készítmények uniós listájáról, de várhatóan Magyarországon 2010 után újra úgy dönt majd a kormány, hogy sok más uniós országtól eltérően nálunk továbbra sem lehet csak úgy besétálni a patikába és megvenni az ellaOne-t.

Így is lett.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.